Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ο Μαύρος Κρίκος




 Πήγε τόσο βαριεστημένη  η Σίσσυ να δουλέψει στο μπαρ απόψε. Κάθε βράδυ το ίδιο σκηνικό, κυρίως μοναχικοί τύποι – άντρες και γυναίκες – που πήγαιναν να πιούν. Έβγαζαν την πίκρα τους πάνω της μόλις τους ετοίμαζε το ποτό τους.

-Χώρισα σήμερα με την φίλη μου. Με παράτησε... λέει ο ένας

-Με απέλυσε το αφεντικό σήμερα. Δεν κάνω, λέει γι' αυτή την δουλειά. Πήρα κάτι λίγα για αποζημίωση κι ήλθα να πιω... είπε μια άλλη

-Μα του έδωσα τα παπούτσια στο χέρι! Ε, όχι και να με κερατώνει μπροστά στα μάτια μου ο μαλάκας ... λέει μια τρίτη

    Παρόμοια θέματα, απογοητεύσεις, προβλήματα κάθε μέρα. Και το μπαρ “Ο Μαύρος Κρίκος” ανοιχτό για όλες τις ταλαιπωρημένες ψυχές που έβρισκαν παρηγοριά στο ποτό και στην μπαρίστα. 


      Στάθηκε για άλλη μια φορά πίσω απ' την μπάρα και περίμενε να έλθει η πελατεία. Μπήκε μέσα ο Μίμης γύρω στα 45 και ζήτησε διπλό ουίσκι με πάγο. Πρώτη φορά τον έβλεπε και του έριξε δυό τρεις γρήγορες ματιές μέχρι να ετοιμάσει το ποτό του. Άφησε απαλά μπροστά του το ποτήρι κι αυτός της έπιασε το χέρι λέγοντας:

-Περίμενε λίγο. Δεν έχει κόσμο να βιάζεσαι να σερβίρεις. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι. 

-Λέγε τι θέλεις, απάντησε κοφτά η Σίσσυ. 

Αρκετοί πελάτες τής την έπεφταν με διάφορους τρόπους και ήταν προετοιμασμένη για αποστομωτική απάντηση.

-Θέλω να μου πεις γιατί το μαγαζί ονομάζεται “Μαύρος Κρίκος”.

-Δεν ξέρω. Κάπου μέσα, στο γραφείο του αφεντικού κάποια φορά είδα κλεφτά  ότι είναι τοιχοκολλημένη η ιστορία. Απαγορεύεται να μπει ο οποιοσδήποτε εκεί μέσα χωρίς την άδεια του αφεντικού.


Τότε μπήκε μια παρέα μέσα στο μπαρ κι η Σίσσυ έτρεξε να πάρει παραγγελίες. Το μαγαζί σύντομα γέμισε και μέσα στην φασαρία και την πολυκοσμία ο Μίμης κρυφά τρύπωσε στον απαγορευμένο χώρο πίσω απ' το παραβάν. Βρέθηκε σ' ένα ευρύχωρο δωμάτιο, μ' ένα μεγάλο γραφείο και αριστερά στον τοίχο ήταν κρεμασμένη μια περγαμηνή σε κορνίζα. Με κεφαλαία γράμματα έγραφε:


ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΡΙΚΟΥ

Ο Μίμης άρχισε να διαβάζει κι όσο προχωρούσε την ανάγνωση τόσο γούρλωναν τα μάτια του. Σχεδόν λίγο πριν τελειώσει, ένιωσε στην πλάτη του ένα όπλο και μια φωνή σκληρή να του λέει:

-Μην γυρίσεις να κοιτάξεις. Μόνο βάλε τα χέρια πίσω σου.

Ο Μίμης πάγωσε, έβαλε τα χέρια πίσω του και κάποιο άλλο άτομο του τα έδεσε μ' ένα σκοινί. Στην συνέχεια του έδεσε μ' ένα μαύρο μαντήλι τα μάτια και ο τύπος με το όπλο τον έσπρωξε λέγοντας: 

-Προχώρα

Βγήκαν από μια πλαϊνή πόρτα στον δρόμο και τον έβαλαν μέσα σ' ένα αμάξι. Πέντε άτομα μαζί μ' αυτόν. Σε μισή ώρα περίπου, τον έβγαλαν έξω. Ησυχία παντού και χώμα κάτω. Τον έσπρωχναν να περπατήσει χωρίς να μιλάνε ώσπου ακούστηκαν σειρήνες της αστυνομίας που είχε ειδοποιήσει ένας τυχαίος περαστικός όταν είδε τον Μίμη δεμένο να τον σέρνουν στο αμάξι. Τότε τον παράτησαν κι έφυγαν λίγο πριν φτάσει το περιπολικό  στο σημείο. Εκεί βρήκαν τον Μίμη δεμένο. Τον πήγαν στο τμήμα όπου τους εξήγησε τι είχε συμβεί.


Πήγαν οι αστυνομικοί στο μπαρ “Ο Μαύρος Κρίκος” και με ένταλμα εισαγγελέα έψαξαν όλους τους   χώρους. Βρήκαν το Μανιφέστο του Μαύρου Κρίκου γραμμένο σε πάπυρο και με κορνίζα  κρεμασμένο στον τοίχο του απαγορευμένου δωματίου:


“Ορκιζόμαστε εμείς οι 12 στον Μαύρο Κρίκο, κόσμημα και σύμβολο. Μαύρο τιτάνιο η μορφή του και Κίνα η πατρίδα του. Πέρασαν πάνω του 40 φλόγες και χύθηκαν 40 σταγόνες αίμα μαύρης παρθένας. Τον κρέμασαν στο λαιμό μαύρου πάνθηρα 40 μέρες και σε μαύρη ορχιδέα 40 νύχτες. Έμεινε 40 μέρες και νύχτες στο Μαύρο Δάσος στις πηγές του Δούναβη και του Νέκαρ. Τον έβρεξαν 40 κύματα της Μαύρης Θάλασσας. Πρέπει να τον καθαγιάσουμε στο αίμα 40 ανδρών και 40 γυναικών και τότε θα κυβερνήσουμε τον κόσμο παραδίνοντάς τον στις Δυνάμεις του Σκότους και του Σατανά.”


Ακολουθούσαν οι 12 υπογραφές και κάτω από τον πάπυρο, σ’ ένα ράφι ήταν ένα μικρό μαύρο κουτί. Το άνοιξαν και είδαν μέσα τον μαύρο κρίκο σε μαύρο βελούδο.


Εξιχνιάστηκαν σύντομα 10 περίεργες εξαφανίσεις και εξαρθρώθηκε η σπείρα των Σατανιστών.


Α.Γ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου